jueves, 2 de abril de 2009

60's BEAT i LOUNGE en CATALÀ

Fa uns dies que m'he trobat/fixat en alguns blogs que ens porten joies de la millor música del món i a més feta en la nostra llengua, o interpretada, en el cas de les peces instrumentals, per catalans.




És el cas de blogs com "POTS SENTIR-ME?" "CANÇONS EN CATALÀ i mes" o el "PHIL MUSICAL'S LOUNGE CORNER" (del radiofònic i caça-bolets Oscar Dalmau).

A "POTS SENTIR-ME?" podreu trobar vinils difícils o impossibles de localitzar més properes al pop i als grups influenciats pels Beatles com "Els Xocs", "Els Dracs", "Eurogrup" etc. La Nova Cançó i també grans articles entre els que destaquen sobre tot els que tracte els segells discogràfics catalans.




A "CANÇONS EN CATALÀ i mes" és molt més variat el conjunt de géneres. Desde cant-autors, orquestres, nadales, cobla, i grups que tiren més al folk d'influència britanic-nord-americana.




A "PHIL MUSICAL'S LOUNGE CORNER" trobareu una esplèndida discoteca d'arxiu, d'estil "lounge" o "soft-jazz" o "easy-listening" o vulgarment coneguda y mal anomenada "música d'ascensor".




Tots tres, a part de permetre la descàrrega de la majoria dels discs, aporten comentaris dels mateixos amb molta i molt profitosa informació.

Us deixo enllaços a aquests llocs de força interès.

POTS SENTIR-ME?
CANÇONS EN CATALÀ i mes
PHIL MUSICAL'S LOUNGE CORNER

I serveixi aquest "post" per revindicar i fer un petit homenatge a la figura de Rudy Ventura que ens ha deixat avuí. D.E.P.